chtěla jsi ananas dostaneš kokos

Ubrečený mozek, unavené oči, ospalé tělo.

Sny už nejsou ani nadějí. Místo radosti se probouzet naštvaná. S touhou utéct. Ale konečně někam daleko. Cizí země, cizí lidé. Cizí chyby.

Oči, jako by byla srnka a zrovna ji střelil myslivec. Na rozhraní života a smrti. Nelidská bolest duše. Ústa mlčí. Ale kdyby promluvily, byl by to křik. Křik z písně Aneurysm. A text. Love you so much it makes me sick. Kurt to cítil stejně. Ve všem tak kurevsky stejně. "He had the desperation, not the courage, to be himself. Once you do that you can't go wrong, because you can't make any mistakes when when people love you for being yourself. But for Kurt, it didn't matter that other people loved him; he simply didn't love himself enough." Dave Reed, one-time foster father (Ne že by si troufal být sám sebou, on byl sám sebou ze zoufalství. Když se člověk takhle rozhodne, nemůže tím nic zkazit. Když ho mají lidé rádi za to, jaký je, nemůže pochybit. Jenže Kurtovi nezáleželo na tom, jestli ho má někdo rád. Prostě neměl dost rád sám sebe." - Dave Reed, chvilkový adoptivní otec; v knize Těžší než nebe.)

Topit se v oceánu, který nemá dno. Smát se a vtipkovat. Nahlas. A pak brečet kvůli hloupostem. Potichu. V noci. Na blogu. Dodržovat ta svá tajná předsevzetí. A trpět při tom jako zvíře chycené v pytlácké pasti. V pasti, která vás nezabije hned. Umíráte v ní pomalu. A bolí to. Hrozně to bolí. Jenže ta past byla nastražená daleko od civilizace. V místech, kam vám vždycky říkali, abyste tam nechodili. Varovali vás. A vy jste neposlechli. Tvrdohlavost. Jenže pak si uvědomíte, že tu past jste si na sebe ušili sami. V naději, že vás vyléčí.

Plánovat si. Jít si za svým. A cílevědomě splnit své touhy. Nakonec zjistit, že je to strašný nesmysl. Všechno. Sny jsou od toho, aby se snily. Ale když je člověk prožívá, najednou nemá pro co žít. Nemá důvod ani spát. Má důvod jen hloupě koukat do monitoru a za hudby wanastovek ubrečená doufat ve věci, které nesmí říct nahlas. A taky v to, že všechny ty povinnosti ve zkouškovém se za ní udělají samy.

Kdybych nebyla kráva, tak bych si život takhle nekomplikovala. Jenže já jsem krává. Bůůůůůůů. Vole.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu