Podzim

Podzimní slunce klame. Tváří se, že je venku teplo, člověk vyjde před dům a zjistí, že je třináct stupňů. Ideální čas chytnout chřipku. Nejlíp druhou během měsíce. Podzimní slunce přes okno pálí. Paprsky dopadají i na postel a bodají do očí jako jehly. Maniodepresivní psychóza pozvolna přešla do své negativní části.

Jako pozdní dárek k svátku dostat vstupenku na nejoblíbenější českou kapelu. I s odvozem tam i zpět. Rodiče nejsou hloupí. Vždycky ví, jak své děti přilákat domů. Stejně jsou v té době volby. Spolužák kandidujíc za Zemanovce. Druhý za křesťanské demokraty. Touha kandidovat za dělníky nebo komunisty a udělat z toho tak akorát dost dobrou recesi.

Ve vlaku překonat svou nechuť k lidem. Začít flirtovat s cizím klukem. Sexy klukem. Usmívat se, mrkat, společně se začít smát sluníčkovému panu průvodčímu. Všichni jsou sluníčka. Jen jedna si zasloužila oslovení šikulka. Krásná šikulka. Snad za to mohlo to AC/DC tričko. Snad ta přehnaně vysmátá fotka na průkazce.

Smutno. Osm měsíců ve vězení. Dalších dvaadvacet před ním. Sedm kdyby trest zkrátili na polovinu. Už teď všem chyběl. Ještě víc než na začátku. Nespravedlnost. Zavírat by měli lidi, kteří něco pokazili. Ne ty, kteří neudělali nic! Lotr ano, zlý ne. Mouše by neublížil a oni ho svrhli na úroveň ženy, která šířila AIDS. Smutné. Nesprávné. Zlé.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu